REACTIE


Wat voor reactie kunt u tijdens de behandeling verwachten

Omdat alle weefselstructuren in het lichaam met elkaar verbonden zijn, kan het lichaam tijdens de behandeling op alle mogelijke plekken reageren. Dit heeft te maken met een betere doorstroming en zenuwgeleiding van het weefsel, waardoor het lichaam beter functioneert. De cliƫnt zal die reacties langzamerhand leren waarnemen. Mogelijke reacties zijn: volledige ontspanning, neiging om te gaan slapen, rode wangen, warme voeten en handen, rustige diepe buikademhaling, het waarnemen van een warme, koude, tintelende sensatie, bewegingen in het lichaam en emotionele reacties.

Wat voor reactie kunt u na de behandeling verwachten

Het doel van een behandeling is het verbeteren van de functie, waardoor het zelfregulerend systeem aan de slag gaat. Om ruimte te geven aan de zelfregulatie wordt de tweede behandeling meestal minimaal 3, maximaal 6 weken later gegeven. De tussenpozen tussen de behandelingen hangen af van hoe de behandelingen en het herstel verlopen.

Het is van belang dat het lichaam na de behandeling rust krijgt om te reageren. Lauw water en lichte maaltijden bevorderen de zelfregulatie.

Iedereen reageert anders op een behandeling. De klacht kan afnemen, maar ook tijdelijk toenemen. Vermoeidheid of gedragsverandering is ook mogelijk.

Indien de reactie u zorgen baart, kunt u altijd contact opnemen met Wiep Mulder.